KÁVÉ

Kávé, kávéfőző, kávégép, kávéautomata

Emelkedik a kávé ára

A legkedveltebb kávéfajta, az arabica második legnagyobb termelője, a Kolumbia közölte: a kereslet óriási, a kínálat pedig csökken, így a fekete nedű ára bizony tovább emelkedhet.

A növekvő termesztési áraknak köszönhetően elég nagy az esély arra, hogy a kávé ára a magasba szökjön. Az elmúlt egy évben óriási viharok sújtottak a kávétermő területekre Kolumbiában és Dél-Amerikában, így nem csoda, ha a kávé ára csaknem a duplájára emelkedett; ugyanis a termelők a termőföldek 10%-ának kiesésével számolnak. Noha a kávétermés 8,9 millióról 9,5 millióra nőhet, az árak a magasba fognak szökni.

Továbbá a kávé lassan a világ legkedveltebb élvezeti cikkévé forrta ki magát, így az igény egyre csak növekszik, ami miatt a termesztési árak nem éppen a legkedvezőbbek, ha nem emelik az árakat. Egyre jobban kell figyelni a minőségre, és a különböző kávéfajták művelésére, így a költségek is nagyobbak.

Az áremelkedésben szerepet játszik az is, hogy a műtrágyagyártók is emelték áraikat, így a Starbucks is emelni kényszerült. Ennek következtében az Egyesült Államokban a zsákos kávé ára 17%-kal emelkedett.

Posted in Kávé Blog | Tagged | Leave a comment

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>