KÁVÉ

Kávé, kávéfőző, kávégép, kávéautomata

A prosztatarák ellen is jó a kávé

A kávéfogyasztás jelentősen csökkenti a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

Közel 50 férfi bevonásával készített kísérlet abban erősítette meg a tudósokat, hogy a kávé fogyasztása nagyban csökkenti a halálos kimenetelű prosztatarák kialakulásának esélyét.

A Journal of the National Cancer Institute c. magazin hasábjain megjelenő tanulmány szerint azok a férfiak, akik napi 6 adag kávénál többet fogyasztanak, azok 20%-kal kisebb eséllyel szenvednek prosztatarákban, valamint a betegség agresszív formájának kialakulása 60%-kal csekélyebb.

A tanulmány általános megállapítása, miszerint a napi 1-3 adag fekete fogyasztása 30%-kal csökkenti a halálos kimenetelű betegség rizikóját.

A kutatók nem találtak különbséget a koffeinmentes, illetve koffeintartalmú kávét fogyasztó alanyok között, így biztosan állíthatják, hogy nem a koffeintartalom ér aranyat, hanem a kávé antioxidáns tartalma, ami köztudottan jótékony hatással van az emberi szervezetre.

Posted in Kávé Blog | Tagged | Leave a comment

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>