KÁVÉ

Kávé, kávéfőző, kávégép, kávéautomata

Kávézhatnak a kismamák?

Sok pletyka kering a kávé hatásaival kapcsolatban, ami nem is csoda, hisz a kávéfogyasztásnak óriási kultúrája alakult ki az elmúlt évtizedekben. Ma már mindenki kávézik. Valaki a hatása miatt, vagy az íze kedvéért, de sokak vérnyomásproblémák orvoslása miatt isszák a feketét. Abban a témában, hogy a kávé egészséges-e vagy sem, a kutatók nem jutottak dűlőre, hisz a tanulmányok egy része arról ad tanúbizonyságot, hogy számtalan káros hatása bizonyított a kávénak, de nagy számban kerülnek felszínre olyan kutatások, melyek bebizonyítják, hogy a kávé antioxidáns tartalma sok egészségügyi problémát orvosol.

A legújabb kutatások viszont azt vették górcső alá, hogy a terhes anyukák kávéfogyasztása mekkora befolyással van a kisbaba egészségére. Brazil kutatások eredményei azt jelzik, hogy a kismamák nyugodt szívvel elfogyaszthatnak 1-2 csésze kávét, ugyanis az semmilyen káros hatással nincs a magzatra, viszont a mértéktelenség adott esetben heves szívdobogást okozhat, ami a baba keringését is veszélyezteti.

A vizsgálatba 900 anyukát vontak be, akik a terhesség és a szoptatás ideje alatt is naponta 1-3 alkalommal kávéztak. A feladat az volt, hogy a gyermek 3 hónapos korától kezdjék el figyelni a kisbaba alvási szokásait. A kutatás eredménye szerint a babák alvási zavarai nem voltak összefüggésben az anyuka kávézási szokásaival, sőt a védőnők kifejezetten ajánlották a rendszeres kávézást alacsony várnyomás okozta problémák esetén. Viszont a mértéktelenség a kávéfogyasztás esetében is egészségügyi problémákat okoz.

Posted in Kávé Blog | Leave a comment

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>