KÁVÉ

Kávé, kávéfőző, kávégép, kávéautomata

Már a kávékészítés is tudománnyá vált

A kávéfogyasztás kultúrája egyre fejlődik. Az elmúlt évtizedekben tudósok foglalkoztak a kávé jótékony és káros hatásaival, azonban eredményre nem jutottak. Egyelőre arra van bizonyíték, hogy magának a kávénak káros hatása nincs, sőt a benne található antioxidánsok kedvezően hatnak szervezetünkre.

Mivel a kávét szinte már mindenki fogyasztja, azonban az ízlések és elvárások mindenkinél mások, így ezer és ezer elkészítési mód ismert, melynek alapján isteni feketét főzhetünk. Sőt a kávéfogyasztás megkövetelte, hogy profik készítsék a kávét, abban bízva, hogy hibátlan fekete levest ihatunk. Így jöttek létre a baristák, akik már nemcsak olasz vidékek, hanem a világ bármely részén megtalálhatóak.

Ezek a kávékészítési szakértők már kivétel nélkül megtalálhatók a jobb helyeken. A baristák évekig tanulják a kávéfőzés fortélyait, ugyanis már rég óta nemcsak cukorral ízesíthetjük a feketét, hanem tejjel, habbal, tejszínnel, továbbá likőrökkel, aromákkal, különböző színezékekkel, valamint desszert részeként jéggel és gyümölcsökkel is felszolgálhatók. Azonban ez már valóságos tudomány, ami hozzáértés, magas fokú szakértelmet kíván.

Ehhez persze nemcsak a szakértelem és a tapasztalat szükséges, hanem megfelelő technikai háttér is , hisz egyes kávéfőző szerkezetek már aranyárban mérnek, de megtérül, hisz sokan nem érik be az instant kávéval, és bizony megfizetik az igazi élvezetet, vagyis a kávé fejedelmi ízét.

Posted in Kávé Blog | Leave a comment

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>